Economie

De Europese Commissie nietig verklaard de sancties tegen Iran binnen de EU

/TASS/. Als een eerste stap, de Europese Commissaris voor energie en klimaat Miguel arias Cañete bezoek Teheran dit weekend,” – zei in een verklaring. De Europese Commissie keurde vrijdag de eerste pakket van maatregelen voor de bescherming van EU-bedrijven in Iran de AMERIKAANSE (vs) sancties”, van rechtswege de ontbinding van hen binnen de EU. “Als vertrouwenwekkende maatregelen van de Europese Commissie zal doorgaan met het versterken van de lopende sectorale samenwerking met Iran en ondersteuning, onder meer in de energiesector, met inbegrip van kleine en middelgrote ondernemingen. Dit is vermeld in de verklaring van de Europese Commissie. Zie ook

Trump denkt dat de VS zijn geholpen Syrië, het verlaten van de OVEREENKOMST op de Iraanse atoom

Tusk: de EU-leiders hebben toegelaten dat de EG voor de bescherming van de Europese business van anti-Iraanse AMERIKAANSE sancties

Kozak: risico ‘ s voor de russische activiteiten in Iran door ONS sancties zijn, maar ze kunnen worden geminimaliseerd

De verklaring zegt ook dat de Europese Commissaris voor energie en klimaat Miguel arias Cañete “zal een bezoek aan Teheran dit weekend” praten over de ontwikkeling van de energie van de samenwerking tussen Iran en de EU. De eerste stap was de goedkeuring van de “blokkerende regels”, die “EU verbiedt bedrijven om te voldoen aan extraterritoriale AMERIKAANSE (vs) sancties, stelt bedrijven in staat om te herstellen van de rechtbank van de verliezen van acties van derden die betrokken zijn bij deze sancties, en vernietigt het effect op het grondgebied van de EU van een buitenlandse rechterlijke beslissingen over de uitvoering van sancties, de Verenigde Staten,” zegt het document. © EPA/OLIVIER HOSLET

BRUSSEL, 18 mei.