Economie

De EU kan opleggen één van de handel tarieven tegen de Verenigde Staten vanaf 20 juni

De EU ter kennis gebracht van de WTO over de mogelijkheid van het opleggen van één van douanerechten op producten van staal van de Verenigde Staten in het bedrag van maximaal 25% op 20 juni. In de tweede fase, vanaf Maart 2021, heeft de EU het recht voorbehouden tot het opleggen van taken van 10%, 25%, 35% of 50%. © EPA-EFE/JULIEN WARNAND

BRUSSEL, 17 mei. In Maart 2018, de ONS opgelegde invoerrechten op staal en aluminium, 25% en 10%, respectievelijk, maar uitgesteld tot 1 juni heeft ontvangen, in het bijzonder de landen van de Europese Unie. Dit is vermeld in de beschikking van de Europese Commissie, donderdag gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie. /TASS/. Zie ook

Trump op het spoor van een handelsoorlog

“In de eerste fase, vanaf 20 juni, 2018, op de invoer van goederen vermeld in het eerste schema kan worden onderworpen aan een extra heffing op de toegevoegde waarde van het bedrag van niet meer dan 25%”, – zegt het document. Eerder, de Europese Commissie waarschuwde dat, parallel met de onderhandelingen met de Verenigde Staten, het voorbereiden van symmetrische en asymmetrische reacties in het geval van de invoering van de handel in rechten tegen de EU-Lidstaten. De EU is op dit moment bezig met de onderhandelingen over de terugtrekking van de gemeenschap van de reikwijdte van de taken van de Verenigde Staten voor onbepaalde tijd. In de bijlagen bij deze verordening bevat een lijst van meer dan 300 codes van de verschillende groepen van metallurgische producten, die vallen onder de Europese verplichtingen.