Economie

Chemezov: ondanks de sancties Rusland steeg de wapenexport in 2017

/TASS/. Volgens hem zijn de netto winst van de staat Corporation “rostec” in 2017, steeg met 38% tot 121 miljard roebel. Zoals vermeld in Maart, de assistent van de President van de russische Federatie, de militair-technische samenwerking Vladimir Kozhin, Westerse sancties bemoeilijken de verkoop van binnenlandse wapens, maar de totale portefeuille van spacexpander “Rosoboronexport” in 2017 niet gedaald en is rond de $45 miljard in Nieuwe contracten vorig jaar werden ondertekend voor meer dan $16 miljard. “In 2017, de staat van de defensie bestelling werd volledig uitgevoerd door ondernemingen van de staat Corporation. De waarde van de activa aan het eind van 2017, volgens het hoofd van het bedrijf meer dan 3 biljoen roebel, een stijging van drie keer in de 10 jaar. “Tegen het einde van 2017 geconsolideerde omzet steeg met 26% en bedroeg 1,6 biljoen roebel, de EBITDA steeg met 14 procent tot 305 miljard roebel, en de netto-winst met 38% tot 121 miljard roebel,” – zei Chemezov. Dit werd gemeld aan het hoofd van Rostec Sergei Chemezov, de russische President Vladimir Poetin. Volgens hem is de verdediging staat om bijna gedaan op 98%, “dit cijfer is hoger in vergelijking met wat het vorig jaar was.”

Zie ook

Rostec zullen starten met de productie cybersexing hoge-precisie machine tools voor de russische markt

Rostec door mei 2019, zal het creëren van een platform “Videogard” samenvoegen systemen hulpdiensten

Rostec is geïnteresseerd in de ontwikkeling en levering van apparatuur voor de “Lente arrangement”

Tegelijkertijd benadrukte hij dat voor het jaar opgenomen een aanzienlijke groei van civiele producten. Rusland, ondanks de sancties, steeg de wapenexport in 2017 $13,4 miljard, versus $13,1 miljard in 2016. “Momenteel is een deel van Rostec opgenomen meer dan 700 bedrijven. “In Rusland als geheel, rekening houdend met de andere deelnemers in de militair-technische samenwerking, het volume is meer dan 15 miljard,” – zei Chemezov. Het volume van de export leveringen van wapens, ondanks de sancties van de druk bleef stijgen naar $13,4 miljard, versus $13,1 miljard in 2016″, zei Chemezov. De russische President Vladimir Poetin en CEO van state Corporation rostec Sergei Chemezov

© Michail Klimentyev/persdienst van de russische President/TASS

SOCHI, 17 mei. Opgemerkt moet worden dat sinds de oprichting van de waarde van de activa van Rostec is verdrievoudigd overschreden door het einde van het jaar 2017 3 biljoen roebel,” – zei Chemezov. De aide ook opgemerkt dat de sancties hebben geen invloed op de geografie van de levering van russische wapens. Bijgevolg is het aandeel van civiele producten in de omzet van het bedrijf door het einde van 2017 bedroeg 29,1% tegenover 25,1% een jaar eerder,” – zei Chemezov. “Voor vrijwel alle jaren van het bestaan van het bedrijf toont een positieve economische groei-indicatoren”, – zei het hoofd van Rostec. Het hoofd van Rostec zei dat, ondanks het feit dat de President heeft een doel voor 2025 is te bereiken van het niveau van de burgerlijke productie-50% de Corporatie nog meer ambitieuze plannen om dit niveau te bereiken in 2020. De belangrijkste markt van de russische wapens (ongeveer 50%) is geconcentreerd in het midden-Oosten, Noord-Afrika, India en China. In 2017, de partners van de russische Federatie op militair-technische samenwerking toegevoegd landen zoals Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Qatar, Bahrein. “Aan het einde van het jaar, de omzet van de civiele producten bedroeg 548 miljard roebel, dat is 47% hoger dan in 2016. Zij zijn Verenigd in de 15 holdings, 11 van hen werken in het militair-industriële complex, vier in de civiele industrie.