Economie

Centrale Bank is het bespreken van de mogelijkheid van het aansluiten van niet-ingezetenen aan de russische analoge SWIFT

/TASS/. Echter, in de SWIFT soortgelijke aanbevelingen zijn te vinden overtreden van de wet en het beschadigen van het bedrijf. De eerste Plaatsvervangend Voorzitter van de Centrale Bank zei, zoals in dit geval, buitenlandse aannemers in staat om te communiceren met russische bedrijven die het doelwit van de sancties. Volgens hem komen, SPFS kunnen en de EU: “Als ze willen om het te gebruiken – zelfs gebruik. We zijn aan het praten over het systeem van de transmissie van de financiële berichten van de Bank van Rusland, opgericht als een alternatief kanaal van de interbancaire samenwerking, met het doel van het verstrekken van zekerheid en continuïteit in de levering van transmissiediensten via elektronische communicatie voor de financiële transacties. Eerste van alles, zijn de onderhandelingen aan de gang met de Centrale Banken van de Euraziatische economische Unie. De Bank van Rusland overweegt de mogelijkheid van aansluiting van de bewoners van het russische systeem van overdracht van financiële berichten (CPFS), bekendgemaakt in de Doema, eerste Vice-Voorzitter van de Centrale Bank Olga Skorobogatova. Voerde het overleg met onze partners – buitenlandse Centrale Banken – over de mogelijkheid van het creëren en het mogelijke gebruik van dergelijke een parallel systeem,” – zei Aksakov. In 2017, het hoofd van de Centrale Bank Elvira Nabiullina op een ontmoeting met President Vladimir Poetin verklaarde dat Rusland heeft de voorwaarden geschapen voor de werking van het betalingsverkeer en de banken in geval van afsluiting van het land van SWIFT. Het is verbonden met meer dan 11 duizend financiële instellingen in meer dan 200 landen. /MOSKOU, mei 17. “Naast het zou kunnen zijn China, India, Iran,” – zei de Deputy. Dan, het Europees Parlement een resolutie aangenomen waarin, in het bijzonder, heeft aangespoord om Rusland uit te sluiten van het systeem van internationale betalingen SWIFT. Zoals later uitgelegd aan de journalisten het hoofd van de Doema Comité op de financiële markten Anatoly Aksakov, technisch bedrijven en banken-niet-bewoners kunnen verbinden met SPFS nu, dus we zijn aan het praten over de totstandkoming van overeenkomsten betreffende de uitwisseling van berichten op het niveau van de Centrale Bank en de nationale banken van de andere landen. Ze legde ook uit dat SPPS werken van de russische normen cryptografie, daarom, buitenlandse aannemers moeten nemen. “We zijn nu aan het overwegen van de mogelijkheid van aansluiting van rechtspersonen – niet-ingezetenen, het is technisch mogelijk,” zei Skorobogatova. Als het vergelijkbaar is met een SNELLE, goedkope, als zijn rivaal, waarom niet.”

SWIFT – internationale interbancaire systeem voor de overdracht van informatie en het verrichten van betalingen. “We praten over de juridische aspecten. De mogelijkheid van uit Rusland van SWIFT wordt besproken in 2014, toen het werd ingevoerd, de eerste anti-russische sancties in verband met de situatie in Oekraïne. Wij zijn blij met de concurrentie. “Als we het hebben over handelsbetrekkingen, met inbegrip van die ondernemingen die overwegen om nieuwe sancties in het kader van de onmogelijkheid van de betalingen als de buitenlandse tegenpartij in staat en bereid is om ons systeem te log in en gebruik deze om de operatie uit te voeren, wij herstellen de mogelijkheid van wederzijdse omzet en berichten en transacties tussen, bijvoorbeeld, de juridische entiteiten, russische en buitenlandse bedrijven,” – zei Skorobogatova.