Gezondheid

Het eeuwfeest van de Komi Republiek, zullen wetenschappers maken een digitale verzameling van documenten over de geschiedenis van de regio

Archivalische collecties gebruikt in de voorbereiding van de collecties van de “Bekering” en “het Boek van herinnering”. /TASS/. In het nationaal archief van de Komi heeft meer dan 1,1 miljoen eenheden van documenten. Over het gerapporteerd in een press-service van de regering van Komi. Dit zal het behoud van de historische collectie van materialen die een idee geven van de rol van de regio in de sociaal-economische ontwikkeling van de russische staat”, – vermeld in het bericht. De autoriteiten van de Komi Republiek samen met het wetenschappelijk centrum van de Oeral tak van de russische Academie van Wetenschappen zijn van plan om een elektronische verzameling van documenten over de geschiedenis van de regio over de afgelopen zes eeuwen. “De honderdste verjaardag van de Republiek en de regering van de regio samen met de Komi science center, Ural tak van de russische Academie van Wetenschappen is gepland voor het implementeren van een nieuw project: de oprichting van een digitale verzameling van documenten over de geschiedenis van de Komi regio XV-XXI eeuw. Van die, meer dan 4 miljoen zijn al gedigitaliseerd, vooral de materialen met de genealogische informatie die wordt gevraagd door de onderzoekers. De honderdste verjaardag van de Republiek Komi vieren in 2021. MOSKOU, mei 16.