Gezondheid

De Japanse zullen worden aangemoedigd om te kopen producten met verlopen

Yaponskie autoriteiten willen 2030 te bereiken, een dubbele afname in de hoeveelheid weggegooid voedsel in vergelijking met de indicatoren van 2000. TASS Alex Sarachev/. Het Agentschap zal produceren posters roepen op kopers rationeel betrekking tot voedsel en niet te kijken voor de meest recente datum van de productie op het etiket. De belangrijkste bijdrage aan deze figuur te maken van de supermarkten, die worden gedwongen om weg te gooien een groot aantal producten, houdbaarheid “op de weg”. Een voorbeeld van het laatste is het meest belangrijk, omdat, volgens de Japanse fabrikanten, de verpakking is gedrukt datum waarop de eieren kunnen rauw worden gegeten zonder de dreiging van vergiftiging. In Japan jaarlijks uitstoten ongeveer 6,5 miljoen ton voedsel afval. Het Ministerie van milieu van Japan in juni zal beginnen met een campagne stimuleren van bewoners om te kopen in de winkels producten met verlopen. Zoals gerapporteerd door de Japan Nieuws, soortgelijke maatregelen worden beschouwd als één van de methoden van de strijd met de steeds groeiende hoeveelheid van het voedsel afval. Volgens de statistieken, het vaakst in de “buitenstaanders” zijn zuivelproducten, tofu, eieren. Echter, na de opgegeven datum voor nog minstens twee weken van deze eieren zijn geschikt voor het eten van gekookt of gebakken. De autoriteiten geloven dat de sleutel tot de oplossing ligt in het veranderen van de psychologische perceptie van de consumenten die altijd naar streven om de meest verse producten. TOKYO, 16 mei. /Offset.