Tech

De hele dag een drang om op je telefoon te kijken

Maar ook de prikkelloze telefoon blijft haar in zijn macht houden , zegt de student Hotel Management. „Ik kan er op een zondagavond zes uur achter elkaar op zitten.” Ze voelt het apparaat nog regelmatig in haar broekzak trillen – onmogelijk omdat ze die functie heeft uitgezet. Zette in WhatsApp de blauwe vinkjes uit die gesprekspartners laten weten dat je een bericht gezien hebt. Op een dag vond Meilin van Poelgeest (23) het genoeg geweest. Verwijderde Facebook van haar telefoon. Het is niet niks. Zelfs het scherm van haar telefoon ging op zwart-wit. Dat soort hersenspinsels schaart ze onder haar „afkickverschijnselen”. Ze wil het ding geen moment wegleggen: „Je bent zó bang om iets te missen.”
Bestand worden tegen het dwangmatig gebruik van je telefoon? De hele dag voelt ze „een drang” om op haar telefoon te kijken. Ze zette alle meldingen van apps uit. Lees deze vier tips van columnist Ben Tiggelaar: Zo kom je los van je smartphone De prikkels, verstuurd door de sociale media–apps waar ze maar niet los van kon komen, moesten verdwijnen.