Buitenland

Zakharova hebben ten opzichte van de intimidatie van journalisten in de Oekraïne met de tradities van totalitaire regimes

Speciale correspondenten van de TV-zender “Rusland” en “Eerste kanaal” op 9 mei werd aangehouden door de SBU en vervolgens gedeporteerd naar Rusland met het verbod van invoer naar Oekraïne voor drie jaar op het feit dat ze gefilmd, volgens de oekraïense Agency “is gepland om te gebruiken in diskrediet te brengen en Oekraïne voor de wereld gemeenschap en de verspreiding van verkeerde informatie bij de bevolking”. – Dus, op 2 mei, een journalist van de tsjechische editie van de “Parlementaire bladen” Jan Rimskogo van plan om een rapport voor te bereiden over de verjaardag van de Odessa tragedie van 2014, is niet toegestaan op het grondgebied van Oekraïne, waarin staat dat de staat heeft al verboden om het land voor vijf jaar.”

“Nog altijd geen duidelijk antwoord op de willekeur van de oekraïense autoriteiten van de Westerse landen en de bevoegde internationale organisaties, – zei Zakharov. Zie ook

Advocaat: SBU gemaakt van een zoekopdracht op het kantoor van “RIA Novosti” in Kiev

Moskou zal de vraag naar toegang tot de gedetineerden in Kiev journalisten “RIA Novosti”

Moskalkova nam de controle van de situatie met de detentie van de editor-in-chief “RIA Novosti – Oekraïne”

Het hoofd van de MIA “Russia today” eiste de vrijlating van de journalisten, de “RIA Novosti – Oekraïne”

Volgens haar is de afgelopen twee weken, de officiële Kiev was “opgemerkt” een aantal illegale stappen tegen leden van de media tot de gebeurtenissen in de Oekraïne. Wij zullen blijven streven naar een adequate beoordeling van de relevante internationale hoven.” “Doe geen moeite de Kiev autoriteiten en vertegenwoordigers van buitenlandse media, het uiten van een verwerpelijk officiële Kiev positie, merkte de russische diplomaat. De officiële vertegenwoordiger van het russische Ministerie van buitenlandse zaken Maria Zakharova

© Alexander Shcherbak/TASS

MOSKOU, mei 15. De officiële vertegenwoordiger van het russische Ministerie van buitenlandse zaken Maria Zakharova in vergelijking met de onderdrukking van de russische en Westerse journalisten in Oekraïne met de tradities van totalitaire regimes. We geloven dat een dergelijke medeweten vormt een directe bedreiging voor het lot van de pan-Europese ruimte, die bijdragen aan de onderdrukking van afwijkende meningen in de slechtste tradities van totalitaire regimes. /TASS/. Dus, eerder op dinsdag, de medewerkers van de security Service van Oekraïne zoekopdrachten uitgevoerd in het kantoor van “RIA Novosti – Oekraïne” in Kiev, vastgehouden medewerkers van het Agentschap.