Economie

Vertegenwoordiger Abramovich, Kerimov was geïnteresseerd in Crispian pakket in “Norilsk Nickel”

Een lid van de Federatie Raad, de russische zakenman Suleiman Kerimov was geïnteresseerd in het pakket Crispian Investering van Roman Abramovich en Alexander Abramov in Norilsk Nickel, zei in het Hoge hof van Londen in de loop van het geschil van aandeelhouders “Norilsk Nickel” de Directeur van Millhouse David Davidovich, die de proces kant van Abramovich. “We begrijpen dat er spelers op de markt, maar nadat we hadden een ROFR (recht van eerste weigering van de aandelen van “Norilsk Nickel”), nog een vrij bekend persoon in Rusland, Suleiman Kerimov, heet en maakte ons een offerte,” – zei Davidovich. Eerder had het hof reeds door de President van Nl+ groep (de belangrijkste aandeelhouder van “RUSAL”), Maxim Sokov en mede-eigenaar van Nl+ Oleg Deripaska. Davidovich zei ook dat hij zich bewust was dat “Norilsk Nickel” recent gekocht op de open markt “ongeveer 2% van de aandelen van “Norilsk Nickel”. LONDEN, 15 mei. Roman Abramovich van het niet-verschijnen voor de rechtbank in Londen om te getuigen, omdat, volgens Davidovich, is gevestigd in Zwitserland en is de voorbereiding voor een andere proef. /TASS/. 14 mei in het Hoge hof van Londen is begonnen met de overweging van de claim “Rusala” Oleg Deripaska te Crispian Investeringen van Roman Abramovich (eigenaar is van ongeveer 6% van de “Norilsk Nickel”) om een verbod op de verkoop van aandelen van “Norilsk Nickel” bedrijf Whiteleave, de structuur van de andere grote aandeelhouder GMK “Interros” (32.9%) en Vladimir Potanin.