Buitenland

De Minister van buitenlandse Zaken van de Filippijnen overgebracht Poetin op uitnodiging te bezoeken Manila

MOSKOU, mei 15. De Minister van buitenlandse Zaken van de Filippijnen Alan Peter Cayetano geleverd met een boodschap van de President van de Republiek Rodrigo Duterte in de naam van de russische President Vladimir Poetin op uitnodiging te bezoeken Manilla. Dit op een persconferentie na gesprekken met Filippijnse tegenhanger zei de waarnemend Minister van buitenlandse Zaken van de russische Federatie, Sergej Lavrov. /TASS/. De russische Minister van buitenlandse zaken benadrukt dat tijdens de onderhandelingen werd besloten om het versnellen van de voorbereiding van belangrijke documenten in het kader van de discussie in het buitenlands beleid van de agentschappen van Rusland en de Filippijnen. “Wij, als de hoofden van de ministeries van buitenlandse Zaken zal zorgen voor de co√∂rdinatie van dit werk”, zei Lavrov. “Inderdaad, mijn collega en vriend geleverd met een boodschap van President Duterte in de naam van President Poetin, waarin onder andere bevestigd in de uitnodiging, die werd overhandigd aan onze leider in mei vorig jaar tijdens een bezoek van de President van de Filippijnen,” zei Lavrov. “Vandaag hebben we bevestigen onze interesse in voortzetting van de contacten op het hoogste niveau en, natuurlijk, de top, die moeten leiden tot een nieuw niveau van onze samenwerking is verzadigd met concrete resultaten,” zei hij.