Tech

‘Nederland opent een doos van Pandora’

„We helpen Nederland in onderzoeken, beschermen vele Nederlandse burgers. „We hoorden het vlak voordat de Nederlandse regering het publiek maakte op maandagavond, dus ik kan niet zeggen dat we ruim de tijd hebben gehad om te reageren.” Anton Sjingarjov, als vicepresident public affairs van Kaspersky Lab een van de hoogste directeuren, reageert vanuit Moskou verbolgen aan de telefoon tegenover NRC. Maar er is geen enkel bewijs van misdragingen van Kaspersky Lab, en dat weet de Nederlandse overheid.” Lees ook: Kaspersky verhuist deels uit Rusland na Nederlandse ban. De Nederlandse overheid nam tot nu toe beslissingen op basis van feiten en bewijs. De Nederlandse overheid maakte maandagavond bekend dat het contracten met het Russische cybersecuritybedrijf beëindigt vanwege zorgen over sabotage en spionage. Het doet de antivirussoftware van het bedrijf in de ban voor overheidscomputers.„Het kwam totaal onverwacht”, zegt Sjingarjov.