Gezondheid

Het Hooggerechtshof van India heeft erkend alle ivoor in het land het eigendom van de overheid

© REUTERS/Abhishek N. De uitspraak van het Hooggerechtshof duidelijk bepaalt dat alle van de slagtanden waren eigendom van de overheid, zelfs als ze zijn afkomstig van een overleden oude olifant of een olifant die stierf een natuurlijke ramp of in een gevecht met een andere olifant. De wet die de slagtanden Robotnik in handen van de overheid, werd aangenomen ongeveer 20 jaar geleden, maar de stropers en smokkelaars gebruikt onduidelijkheden in de wet, waardoor genomen van de geslachte dieren slagtanden, die deel uitmaakten van “de overledene naar een eigen olifant”, “olifant, die stierf van de zondvloed,” enz. TASS). India verbiedt de in-en uitvoer van ivoor, maar de zwarte markt in het land. Zie ook

Groot-brittannië erkende het grootste exporteur van ivoor

Het volume van de illegale handel in ivoor heeft overschreden de multi-jaar hoog

Wetenschappers: de wereld staat voor de zesde massa-extinctie van soorten

“Er is geen twijfel dat de regering heeft alle rechten op deze [ivoor],” – geciteerd werd maandag door de krant the Hindu van de uitspraak van de rechters. /TASS/. Deze beslissing werd genomen door het Hooggerechtshof van India, het plaatsen van de punt in het debat, lopende voor over 20 jaar. Chinnappa

NEW DELHI, op 14 mei. Dit is ook waar van die slagtanden, die zijn overgenomen van het dier, die in privé-eigendom (in India zijn er tempel olifanten en olifanten zijn eigendom van particulieren – in feite, ze te betrekken in de toeristische sector – ca. Deze oplossing wordt al ondersteund door de Indiase dierenrechten activisten, die de strijd tegen de illegale handel in ivoor en het doden van olifanten door stropers. De beslissing werd genomen door de Supreme court Collegium, onder leiding van haar Voorzitter Deepak Microi. In dit geval, staat de wet particuliere eigenaren behouden hun slagtanden, op voorwaarde dat de eigenaar zorgt ervoor dat ze zal niet worden verkocht aan een andere partij of in het buitenland overgebracht. Alle olifant slagtanden – de belangrijkste bron van ivoor, zijn gedacht te worden in India eigendom door de Indiase overheid.