Entertainment

Spassky Kathedraal in Penza schilderen schetsen van het midden van de negentiende eeuw

Schetsen monumentale schilderijen van de Verlosser Kathedraal in Penza, gemaakt in het midden van de negentiende-eeuwse kunstenaar Ivan Makarov, gebruikt bij de restauratie van de tempel, zei op vrijdag, TASS Directeur van de Penza regional art gallery Cyril Astrogeny. Later heb ik deelgenomen aan het schilderen van de Kathedraal van Christus de Verlosser in Moskou. Zoals uitgelegd in de fotogalerij, met dank aan het werken met schetsen, ambachtslieden van Palekh in staat zal zijn om te herstellen van het monumentale schilderij van de Kathedraal in de vorm waarin zij werden gemaakt door Ivan Makarov. /TASS/. Ivan Makarov (1822-1897) – een van de grootste russische portret schilders uit de tweede helft van de negentiende eeuw, zijn werken zijn in vele collecties, waaronder de Tretjakov galerie en het russisch Museum. In 1923 de Kathedraal was gesloten en in 1934 blies. PENZA, 11 mei. De restauratie van de Verlosser Kathedraal begon in 2011 op de plaats, waar hij was voor de revolutie – in de Kathedraal (voorheen de Sovjet -) plein in het centrum van Penza. Was in de stijl van het classicisme, en een met twee verdiepingen, vijf-koepel van de Kerk en klokkentoren. “We hebben gehouden, vijf schetsen van Ivan Makarov aan de fresco’ s van de Verlosser Kathedraal – drie van de evangelisten, en twee grote fragmenten van muurschilderingen. In de Penza art gallery store 20 individuele werken van Ivan Makarov. Zijn tekeningen zijn gedateerd 1850-1852 jaar, aldus TASS chief curator van de art gallery Nadezhda Tarkhova. Spassky Kathedraal werd gebouwd in Penza in het einde van XVIII – het begin van de XIX eeuw, ten koste van de Schatkist en de giften van de gelovigen. Nu de gevel van de Kathedraal is bijna voltooid is, wordt gewerkt aan de aanleg van communicatie, interieur en landscaping. In 1850-1851 jaar, samen met zijn vader, hoofd van de Saransk school van het schilderen Kuzma Makarov en zijn andere discipelen waren bezig met het schilderen van de Verlosser Kathedraal in Penza. We hebben ze posters en overhandigd aan de Penza bisdom, om hen beoordeeld kunstenaars die schilderen de belangrijkste tempel van de stad,” zei Zastrocky.