Entertainment

Medina is gebaseerd op de opname van andere vijf objecten van de russische Federatie in de UNESCO-lijst voor 7-8 jaar

Volgens hem, het Ministerie moet “ter ondersteuning van de inspanningen van de regio’ s die speciale aandacht besteden aan de promotie van het cultureel erfgoed en zware reis voor de opneming van nieuwe objecten in deze lijst.” “Het Ministerie van cultuur, de nationale coördinator van het wereld cultureel erfgoed, is het klaar om het verlenen van consultancy ondersteuning voor alle organisaties die geïnteresseerd zijn in deze,” voegde hij eraan toe. Vanaf 2017 de lijst – 29 natuurlijke en architectonische bezienswaardigheden van Rusland. De Minister van cultuur Vladimir Medinsky verwacht dat in de komende zeven tot acht jaar vijf russische objecten zullen worden opgenomen in de wereld erfgoed lijst van UNESCO. Hij zei dit tijdens de nationale conferentie “Rusland in de wereld cultureel en natuurlijk erfgoed” in Kazan op zaterdag. /TASS/. In 2015 is het 25 jaar geleden dat de opname op de lijst van UNESCO wereld erfgoed van de eerste russische sites – Historische centrum van Sint-Petersburg en verwante groepen van monumenten, Kizhi Pogost in Karelië, Kremlin van Moskou en rode plein. De meeste van deze sites in de voorlopige lijst van UNESCO zijn opgenomen. Alleen op de wereld erfgoed lijst, die begon in 1972, vandaag opgenomen 1073 object in 165 landen. We hopen dat de komende 7-8 jaar zullen ze toevoegen aan de lijst”, zei hij. “Nu we ons voorbereiden van documenten voor opname in een lijst van vijf objecten van erfgoed is Gorokhovets (oblast Vladimir), Pskov (Pskov oblast), niet alleen het Kremlin, maar in het Algemeen zijn de monumenten van het oude Pskov Spaso-Preobrazhensky Kathedraal in Yaroslavl, Onega-witte zee rotstekeningen in Karelië, complexe Bashkir Oeral in Bashkortostan en van Kenozero lake, bekend over de hele wereld, in de Arkhangelsk regio. De Minister van cultuur Vladimir Medinsky

© Michail Japaridze/TASS

KAZAN, op 28 oktober.