Sport

Verstappen verliest podium in Amerika

Max Verstappen is zondag een fabuleuze podiumplek ontnomen. Maar hij deed dit onreglementair en werd daarom na de finish bestraft. Vooraf hoopte de 20-jarige Nederlander in elk geval de top 6 te bereiken. Maar na het wegvallen van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo met motorproblemen bleek een 5de plaats zowaar mogelijk, hoewel Vettel, Raikkonen en Bottas de race wél vooraan startten. In het vervolg van de race wist hij zich met zijn Red Bull zelfs te mengen in het gevecht om het podium met de Ferrari’s van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen en de Mercedes van Valtteri Bottas. Verstappen startte na een motorwissel als 16de maar beleefde een stormachtige openingsfase van de race en reed zodoende binnen no-time de top 10 binnen. Lewis Hamilton won en lijkt de titel niet meer te kunnen ontgaan. Hoewel dit voor de fans smullen was, bleek de actie niet volgens de regels. De Red Bull van de Verstappen bleef niet alleen heel, maar kon ook het tempo van de Ferrari’s aan; een flinke vooruitgang ten opzichte van de eerste helft van dit seizoen, zo constateerde hij tegenover Ziggo Sport:
“We hebben nu die straf gekregen, maar de race op zich was goed. In Austin leek hij in de laatste ronde een onwaarschijnlijke derde plek te bemachtigen. We waren voor de derde race op rij heel snel, misschien wel de snelste, dus dat is hoopgevend.”

In de allerlaatste ronde wist Verstappen zich voorbij de Ferrari van Raikkonen te wurmen middels een fraaie inhaalmanoeuvre.