Sport

Nog maar één coach in Europese top na ontslag Koeman

Koeman moest maandag vertrekken na een 5-2 nederlaag tegen Arsenal. Koeman (54) geldt als een van Nederlands beste trainers van dit moment. Of althans, het is niet meer de pionier die het ooit geweest is. Met het ontslag van Ronald Koeman bij Everton is nog slechts één coach werkzaam in een van de vijf grote Europese competities – Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk. Hij vertrekt na zestien maanden. Lees ook deze reconstructie: Hoe Oranje na het WK van 2014 een falende voetbalploeg werd Via subtopper Everton hoopte hij op termijn aan de slag te kunnen bij een Engelse topclub. Everton haalde deze zomer voor 140 miljoen pond aan nieuwe spelers (156 miljoen euro), maar Koeman wist de ploeg niet naar zijn hand te zetten. Vorig seizoen eindigde Everton onder Koeman als zevende en versloeg het Manchester City met 4-0. Nederland trainersland is niet meer. De club staat achttiende in de Premier League en won dit seizoen slechts twee van de dertien duels (alle competities).