Sport

René Weiler stapt op bij Anderlecht

Kums pakte na elf minuten al rood. Bij de openingsgoal van Harbaoui scandeerden Anderlechtfans ‘Weiler buiten!’, tot grote frustratie van voorzitter Roger Vanden Stock. “Vandaag hebben RSC Anderlecht en coach René Weiler beslist om afscheid te nemen van elkaar”, luidt het in een mededeling. Dat meldt de Brusselse club op zijn website. De huidige technische staf, bestaande uit Nicolas Frutos, David Sesa en Thomas Binggeli, neemt ad interim het sportief beleid van het eerste elftal over.”Het opstappen van Weiler volgt op een wekenlange sportieve malaise bij Anderlecht, die vorige zaterdag in Kortrijk een nieuw dieptepunt kende. Die maakte zich kwaad op de tribune en moest gekalmeerd worden door manager Herman Van Holsbeeck. Vorig weekend in Kortrijk kreeg de voormalige Gouden Schoen, eerder al even uit de kern gezet, geen speelminuten. Weiler zette in de zomer van 2016 zijn handtekening bij Anderlecht, als opvolger van de ontslagen Besnik Hasi. UPDATE
René Weiler is niet langer de coach van Anderlecht. Hij maakte toen de overstap van de Duitse tweedeklasser FC Nürnberg. Na de match kwam het in de catacomben van het Guldensporenstadion tot een geanimeerd gesprek tussen Vanden Stock, Van Holsbeeck en Weiler. “De club dankt René Weiler voor zijn inzet, prestaties en professionalisme. Eerder was de Zwitser in eigen land bij Winterthur, Sankt-Gallen, Schaffhausen en Aarau aan de slag. Zo moest de topaankoop in de Champions League-wedstrijd op Bayern München (3-0) als centrale verdediger aantreden, een positie die hij nog nooit bekleedde. Twee dagen later zit het tijdperk van de Zwitser er in het Astridpark op.KumsDe voorbije weken lag Weiler ondermeer onder vuur wegens zijn aanpak van Sven Kums.