Sport

Ploegmakker Meunier slachtoffer van chantagevideo

Maar door de video zal hij vermoedelijk niet langer in een goed blaadje staan bij Deschamps. Vier mannen tussen 25 en 30 jaar oud werden aangehouden. Drie onder hen werden in voorlopige hechtenis genomen, de vierde is onder gerechtelijke vrijheidsbeperking geplaatst. Kurzawa werd al negen keer geselecteerd voor de Franse nationale ploeg. Afpersers hadden het gemunt op PSG-speler Layvin Kurzawa, die gefilmd werd toen hij zich spottend uitliet over de Franse bondscoach Didier Deschamps. Daarin is de linksachter van Paris Saint-Germain in een waterpijpcafé te zien terwijl hij Deschamps bekritiseert. Dat heeft het Franse persagentschap AFP vernomen.De vier verdachten probeerden de 25-jarige Kurzawa te chanteren met een video-opname. Na de sekstape van Mathieu Valbuena is er in het Franse voetbal opnieuw sprake van een chantagevideo. De afpersers probeerden de Franse international ongeveer 200.000 euro afhandig te maken. Hij speelde de twee laatste wedstrijden van ‘Les Bleus’: tegen Nederland (4-0) en Luxemburg (0-0). Daarop besliste Kurzawa naar de politie te stappen.