Tech

Emmy’s: Trump domineert, videodiensten triomferen

Omdat de Emmy-stemmers nooit een prijs gunden aan Trumps realityshow The Apprentice (2004-2015), zou de woedende, gefrustreerde tv-ster hebben besloten een gooi te doen naar het hoogste ambt. Colbert opende de uitreiking van de Amerikaanse tv-prijzen met een flinke rij grappen over de in Hollywood zeer gehate president. Colbert vroeg aan hem hoeveel kijkers de Emmy’s zouden trekken. „Wat je ook voelt voor de president, hij domineerde vele tv-programma’s.” De uitreiking van de Amerikaanse tv-prijzen werd zondag gedomineerd door de in Hollywood zeer gehate president. Colbert – die dankzij Trump als doelwit een goed seizoen had met zijn late-night talksshow – gaf de schuld van Trumps opmars aan de Emmy-stemmers. Punt.” Hiermee bespotte Spicer zijn eigen persconferentie na de inauguratie, toen hij volhield dat er nog nooit zoveel mensen aanwezig waren geweest in Washington, terwijl luchtfoto’s duidelijk een halfleeg plein toonden. „De grootste tv-ster van het afgelopen jaar is Donald Trump”, zei presentator Stephen Colbert bij de uitreiking van de Emmy Awards. Spicer antwoordde: „Dit wordt het grootste publiek ooit voor de Emmy’s. De grootste verrassing van de avond was een kort optreden vol zelfspot van Sean Spicer, de ex-woordvoerder van Trump.