Sport

Duyck verlaat Drops Cycling Team

Waar haar nieuwe bestemming ligt, wil ze voorlopig niet kwijt. Na vier studierondjes of een slordige 85 kilometer kwam ik aan 2.770 hoogtemeters. Zelden zo’n lastig tijdritparcours gezien. Ann-Sophie Duyck, morgen onze Belgische vertegenwoordigster op het WK individueel tijdrijden voor vrouwen in Bergen (Noorwegen), verlaat aan het eind van dit seizoen het Britse Drops Cycling Team. “Dat is nodig om mijn ding te kunnen doen en stappen te kunnen blijven zeggen”, zegt ze. De omloop vereist veel skills. Tussendoor glooit het constant. Er schuilen twee hellingen in het circuit, met de Birkelundsbakken (1,4 km aan gemiddeld 7,2%) – trekken en sleuren tot je boven bent – als steilste passage. Het is een uitdaging voor rensters én materiaal.” Het is ook een stuk technischer dan de olympische tijdrit in Rio. “Niet dat ik me slecht voel bij Drops, maar de ploeg was blijkbaar iets te gretig in zijn ambitie om mee te draaien op het allerhoogste niveau en zet volgend jaar een stapje terug”, duidt de 30-jarige West-Vlaamse haar beslissing. Zelf wil Duyck op WorldTour-level blijven koersen. “Ik weet niet of dat realistisch is. “Meer nieuws volgt binnenkort.” Duyck, Belgisch kampioene in de discipline en op het EK in het Deense Herning zilver na Ellen van Dijk, hoopt in Bergen op een topachtplaats. Alleen de laatste twee kilometer, aan de haven, vlakt het wat af.