Sport

Zulte Waregem herstelt zich na Europese opdoffer

Awoniyi bedankte door voorbije Nicola Leali te trappen. Opvallend genoeg door zijn twee ervaren rotten, Timothy Derijck en Davy De fauw, in te ruilen voor Marvin Baudry en Sandy Walsh. Liverpool-huurling Taiwo Awoniyi kreeg van Michaël Heylen een vrijgeleide om naar doel te sprinten. De flankverdediger twijfelde niet en plaatste het leer via de paal in doel (2-1). Een vlotte aanval over links, langs Coopman en Leya Iseka, belandde voor de rechter van Walsh. Mircea Rednic behield het vertrouwen in de ploeg die Club Brugge klopte. Baudry voorkwam met een ultieme tackle de gelijkmaker. Zulte Waregem snakte naar een wedstrijd zonder defensieve zorgen.   Dreiging van Moeskroen hadden we dan al een tijdje niet meer gezien. En zowaar, de youngsters deden dat ook. Smaakmaker Govea vuurde een schot af op Leali – eindelijk kon hij zich tonen – en Bolingi trapte de rebound hoog over. Welgeteld één bal gepakt in de laatste drie wedstrijden, maar wel al acht keer gevloerd.   Het jonge Essevee mocht bewijzen over veerkracht te beschikken. “Ze hebben alles te maken met onze drukke agenda.” Voorts kwam Sander Coopman in de basiself voor Nill De Pauw. Al liep het tegen Moeskroen wel bijzonder moeizaam. Bolingi omspeelde Leali, maar trapte vervolgens in het zijnet. Dat Christophe Diedhiou rood kreeg na een slag hielp ‘Les Hurles’ niet. Maar Olayinka (liefst drie keer), Hamalainen en Saponjic bleven niet koel genoeg in de afwerking.   Amper een kwartier duurde het overigens tot de vernieuwde achterhoede van Essevee foutloos bleef. Al duikte Govea plots gevaarlijk op voor het doel van Essevee. “Maar die wissels zijn geen reactie op het verlies”, verklaarde Dury vooraf bij de Tv-camera’s.   Essevee leek aangeslagen door de nieuwe mentale tik. Tekenend was een rampzalige pass achteruit van Brian Hamalainen net voor rust. Zulte Waregem heeft de Europese kater doorgespoeld met een zege. In de laatste 20 minuten ging de thuisploeg nadrukkelijk opzoek naar een geruststellende voorsprong. En dus greep Francky Dury in tegen Moeskroen. Zulte Waregem, dat niks deed met het balbezit, haalde opgelucht adem. De explosieve spits kopte de gelijkmaker voorbij Bailly (1-1). Op een hoekschop net na rust kopte De Sart – voordien bijzonder zwak – goed door tot bij Leya Iseka. Ook in de slotseconden van de eerste helft kwam de bekerwinnaar goed weg. Wat een dramatische start voor de Italiaanse doelman zeg. En ook de rest van de acherhoede stond erbij en keek ernaar. Zulte Waregem leefde weer op dankzij de vroege goal en drukte Moeskroen achteruit. Na een erg zwakke eerste helft – en achterstand – draaiden Leya Iseka en Sandy Walsh de scheve situatie om. Ach, niemand die erom baalde in het Regenboogstadion. Véél foute keuzes in de opbouw en technisch een pak slordigheden. Dankzij de eerste zege in drie competitiematchen prijkt Essevee weer iets comfortabeler in de top-zes.