Lifestyle

Van naakt rondlopen tot te luide muziek: onze grootste ergernissen in de fitness

Muziek luisteren zonder hoofdtelefoon6. Over het waterfonteintje hangen7. Naakt rondlopen in de kleedkamer9. Bellen tijdens het sporten8. In september zijn de sportscholen traditioneel weer even drukbevolkter, met dank aan mensen met goede voornemens. Reebok lijstte op waar we ons in een fitnesscentrum het meest aan ergeren. Of dat meisje dat al tien minuten een krachttoestel bezet houdt terwijl ze druk sms’t: wie al eens een sportschool bezoekt, kent deze universele figuren ongetwijfeld. Gewichten niet terug op hun plaats leggen2. Een hele bank inpalmen in de kleedkamer5. Het gaat dan wel om Amerikaanse ondervraagden, in dit lijstje kunnen wij ons zonder problemen ook wel terugvinden.Niet opruimen of toestellen niet afkuisen is een grote ergernis, naast het bezet houden van toestellen of te veel plek innemen in de kleedkamer. Apparatuur niet schoonvegen na gebruik3. Die ene man die brult alsof hij elk moment kan neervallen bij het gewichten tillen. Te luide muziek luisteren Reebok ondervroeg frequente fitnessers tussen 16 en 44 jaar naar hun grootste ergernissen in de sportschool. Met die drukte komen helaas ook ergernissen aan medesporters, want die hebben we blijkbaar allemaal. Zo ziet de volledige top tien eruit:1. Ook opvallend: we ergeren ons aan medesporters die ongegeneerd naakt door de kleedkamer lopen. Op een machine zitten terwijl je die niet gebruikt4. Sms’en tijdens een groepsles10.