Sport

PSV wint van Feyenoord (1-0)

Een rode kaart (twee keer geel) kort voor de rust voor Steven Berghuis maakte het voor Feyenoord nog lastiger om de achterstand in te halen De Rotterdamse club creëerde met tien man nog meerdere kansen in de tweede helft, maar het lukte niet om een gelijkmaker te scoren. Ajax kwam in Den Haag op de 28ste minuut met de eerste goal van de wedstrijd voor te staan. Feyenoord staat na het verlies net als AZ en PSV op twaalf punten. Verdediger Joël Veltman kopte een aanzet van Hakim Ziyech in. Ajax en Vitesse staan allebei op tien punten. Het is de eerste nederlaag van Feyenoord dit seizoen. PSV heeft zondag in Eindhoven met 1-0 gewonnen van koploper Feyenoord. Bjørn Johnsen wist na de rust een voorzet van Sheraldo Becker aan te nemen in het strafschopgebied en een gelijkmaker te scoren. Het lukte Ajax niet om meerdere kansen aan het einde van de wedstrijd om te zetten in een goal. Eerder op zondag speelde Ajax op bezoek bij ADO Den Haag gelijk. Tot vlak voor het einde leek Vitesse daarom op een winst af te stevenen, maar Clint Leemans scoorde in de 90ste minuut de gelijkmaker. Lees ook over de uitslagen op zaterdag: Heerenveen, Willem II, PEC en NAC winnen De ploeg van trainer Philip Cocu zette direct fel aan en Gastón Pereiro wist in de tweede minuut al het enige doelpunt te scoren. Vitesse speelde thuis gelijk tegen VVV Venlo. Kort na de rust scoorde Tim Matavz het eerste doelpunt. Op basis van het doelsaldo voert de club na vijf wedstrijden de lijst van de Eredivisie nog wel aan.