Sport

Pogba drie maanden out?

© epa. De Rode Duivel startte de voorbije weken steeds op de bank bij Manchester United, maar lijkt na zijn puike prestatie tegen Bazel de plaats van Pogba in de basiself in te zullen nemen. “Ik vond altijd al dat Marouane een speler is met bijzondere kwaliteiten. Volgens de Britse krant liep de 24-jarige Pogba behalve een scheurtje in zijn hamstring ook een peeskwetsuur op. Dit is niet normaal voor een speler die ons trainingsprogramma respecteert”, citeert The Sunday Times zijn bron. “De blessure is heel ernstig. Manchester United zou tot drie maanden niet kunnen rekenen op de Franse middenvelder Paul Pogba, die dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Bazel een hamstringblessure opliep. Dat schrijft The Sunday Times vandaag op basis van een “goed ge├»nformeerde bron” binnen Manchester United. © getty. Coach Jos├ę Mourinho had woensdag al aangegeven dat Pogba “meerdere weken” buiten strijd zou zijn. Dinsdag werd Fellaini met een doelpunt en een assist tegen Bazel (3-0) uitgeroepen tot matchwinnaar. Zulke spelers hebben een plaats in mijn ploeg”, zei The Special One gisteren. Frankrijk kon door een schorsing sowieso geen beroep doen op Pogba voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije (7 oktober), maar de thuismatch tegen Wit-Rusland lijkt de Franse middenvelder zo ook te missen.De blessure van Pogba is wel goed nieuws voor Marouane Fellaini. Als de informatie waarop The Sunday Times de hand kon leggen klopt, mist de recordtransfer van Manchester United de rest van de groepsfase van de Champions League. De medische staf van de Red Devils vermoedt dat de oorzaak van de blessure bij een te intensief persoonlijk trainingsschema ligt. Op de persconferentie voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Everton, de ex-club van Fellaini, betuigde Mourinho opnieuw zijn lof voor ‘Big Fella’. Ook de Premier League-toppers tegen Liverpool, Tottenham Hotspur, Arsenal en Manchester City gaan aan zijn neus voorbij.