Sport

Youri Tielemans met Monaco vlot voorbij Straatsburg

en 67.) de 3-0 eindstand vast. In het prinsdom wonnen de Monegasken met 3-0. De herboren Colombiaanse spits is met negen goals in zes wedstrijden de nieuwe topschutter in de Ligue 1. Sion liep op het veld van derdeklasser Stade Lausanne-Ouchy tegen een 2-1 nederlaag aan. De Belgische rechtsachter speelde de hele wedstrijd. Straatsburg staat met 4 punten op de negentiende en voorlaatste plaats.Rapid Wenen en Altach, de killer van AA Gent in de Europa League, deelden op de achtste speeldag in de Oostenrijkse Bundesliga de punten. AS Monaco heeft Straatsburg op de zesde speeldag van de Franse Ligue 1 vlot opzijgezet. Rapid Wenen bezet met 10 punten de zevende plaats, Altach is vijfde.Het bekerverhaal van het Zwitserse Sion is verrassend geëindigd in de tweede ronde. In Altach bleef het 2-2. Vorig seizoen schopte Sion het nog tot de finales. Rony Lopes opende op slag van rust de score voor Monaco. Boli Bolingoli-Mbombo zag bij Rapid zijn ploegmaat Lucas Galvao in de 90e minuut de gelijkmaker scoren. Falcao gaf ook de assist voor het openingsdoelpunt.In de stand komt Monaco met 15 punten op gelijke hoogte van PSG, dat morgen wel nog Olympique Lyon ontvangt. De heropgeviste Ilombe Mboyo zette iets voorbij het uur wel de 0-1 op het scorebord, maar de thuisploeg sleepte alsnog verlengingen uit de brand. Daarin scoorde Lausanne-Ouchy in de slotminuten. Rode Duivel Youri Tielemans maakte de wedstrijd vol bij de thuisploeg. Met twee treffers legde Radamel Falcao (51.