Sport

Yellow Tigers winnen tweede oefeninterland tegen Duitsland

De setstanden waren 21-25, 26-24, 25-19 en 25-15. Enkel de groepswinnaar stoot rechtstreeks door, de nummers twee en drie spelen barrages. Kwamen in: Van de Vijver 3, Herbots 3, Grobelna, Guilliams.Het team van bondscoach Gert Vande Broek speelt eind deze maand (22 september-1 oktober) op het EK in Georgië en Azerbeidzjan. Toch gaan de Tigers voluit voor een plek in de top acht. De Yellow Tigers krijgen in het Azerische Ganja-Göygöl met olympisch vicekampioen Servië (FIVB 3), Europees vicekampioen Nederland (FIVB 8) en Tsjechië (FIVB 23) loodzware tegenstanders voorgeschoteld in de groepsfase. Morgen volgt nog een derde match tegen Duitsland achter gesloten deuren.België speelde met: Biebauw 2, Van Gestel 11, Heyrman 19, Van Hecke 18, Leys 5, Aelbrecht 14, libero’s: Courtois en De Tant. De Belgische volleybalvrouwen (FIVB 13) hebben vandaag hun tweede oefeninterland tegen Duitsland (FIVB 13) met 3-1 gewonnen, in het kader van hun fandag in Brugge. Gisteren verloren de Yellow Tigers nog met 0-3 van de Duitsers.