Sport

Yellow Tigers verliezen eerste oefenpartij tegen Duitsland

Het team van bondscoach Gert Vande Broek verloor de partij met 0-3 (23-25, 22-25 en 25-27). Duitsland won ook die twee sets met respectievelijk 22-25 en 12-15.De Tigers spelen eind deze maand (22 september – 1 oktober) hun EK in Georgië en Azerbeidzjan. Na de reguliere partij werden nog twee extra sets afgewerkt waarin beide ploegen veel wissels doorvoerden ter voorbereiding van het EK. De vrouwen van bondscoach Vande Broek krijgen in het Azerische Ganja-Göygöl met olympisch vicekampioen Servië (FIVB 3), Europees vicekampioen Nederland (FIVB 8) en Tsjechië (FIVB 23) loodzware tegenstanders voorgeschoteld in de groepsfase. Toch gaan de Tigers voluit voor een plek in de top acht.Vandaag organiseren de Tigers een fandag in het Sport Innovatie Centrum in Assebroek (Brugge). Om 16 uur is er een handtekeningsessie en een meet& greet, waarna om 19 uur een nieuwe oefenpot tegen Duitsland volgt. Enkel de groepswinnaar stoot rechtstreeks door, de nummers twee en drie spelen barrages. De Yellow Tigers (CEV 6) hebben gisteren hun eerste oefenwedstrijd in twee dagen tegen Duitsland (CEV 4) afgewerkt.