Sport

Tubeke klopt Lierse en kruipt weg van laatste plaats

De Kempense bezoekers waren via Maxime Annys (17.) en Jens Naessens (66.) op een dubbele voorsprong gekomen. Morgen sluiten Roeselare en Cercle Brugge de zesde speeldag af met een West-Vlaamse derby op Schiervelde.Beerschot Wilrijk voert na vier zeges en twee draws de stand aan met 14 punten. Euloge Fessou (72.) scoorde vrij snel de aansluitingstreffer. Daarachter volgen Cercle Brugge (9 ptn), OHL (9), Union (8) en Roeselare (7), Tubeke (5), Lierse en Westerlo (4). De Mannekes voorkwamen zo hun eerste seizoensnederlaag. De invaller maakte bij zijn debuut voor Beerschot in de 84e minuut de gelijkmaker.Gisteren al kwamen Union en OH Leuven in hun onderlinge duel niet tot scoren. Tubeke heeft vandaag op de zesde speeldag in de heenronde van de Proximus League (1B) zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Waals-Brabanders wonnen met 2-0 van Lierse dankzij doelpunten van de Zuid-Koreaan Ki-Wook Hwang (66.) en Florent Stevance (90.). Na de rode kaart voor Abdel Diarra in de 82e minuut leek de wedstrijd verloren voor Beerschot Wilrijk, maar dat was buiten de Oostenrijkse aanwinst Erwin Hoffer gerekend. Lierse wacht na vier gelijke spelen en twee nederlagen nog altijd op zijn eerste zege in de competitie en deelt nu de laatste plaats met Westerlo, dat eerder op zaterdag een 0-2 voorsprong uit handen gaf bij Beerschot Wilrijk.