Sport

Sint-Truiden legt Genk over de knie na dolle slotfase

De ploeg voetbalde zonder bezieling en dat net in de Limburgse derby. Invallers Bezus en Dussaut bezorgden STVV de verdiende overwinning. Malinovskyi laadde het kanon en loste een schot, Pirard sloeg aan het spartelen maar kon de bal nog net voor de aanstormende Ingvartsen wegtikken. Buffel keerde ook terug in de basiself en verdrong Samatta uit de ploeg. Maehle zag zijn sterke invalbeurt op Gent beloond met een basisplaats ten nadele van Mata. Komt het nog goed met Racing Genk? De ploeg van Stuivenberg blijft zoeken. Stayen stond in vuur en vlam voor de komst van Racing Genk. Om maar te zeggen dat het vertrouwen dezer dagen groot is bij STVV. Pozuelo en Malinovskyi verrasten de Truiense defensie door een vrijschop snel te nemen. Om ├ęcht aanspraak te maken op een plaats in de top drie moet het dringend beter, feller, venijniger. Hoelang nog? Het begin was voor Racing Genk. Doorgaans is KRC topfavoriet als het afzakt naar het kleine broertje uit Limburg. Maar zoals al te vaak dit seizoen slaagt Genk er niet in om een wedstrijd helemaal naar z’n hand te zetten. Deze keer niet. ‘The tables have turned’ stond er op een reusachtige tifo in Truiense sfeervak. De Kanaries staan op een knappe derde plaats en gingen dansend de nacht in.