Economie

Rechterhand grote vastgoedbelegger spil in fraudezaak

De man regelde goedkope privéverbouwingen voor zichzelf en diverse collega’s bij Urban Interest, het vastgoedbedrijf van de nummer 28 in de rijkenlijst van zakenblad Quote – Harry Hilders. Beide sectoren werden hard geraakt door de financiële crisis, maar profiteren des te meer van de aantrekkende economie. Dat blijkt uit onderzoek van NRC naar het faillissement van bouwbedrijf Stero, huisaannemer van Urban Interest. De rechterhand van één van de rijkste vastgoedbeleggers van Nederland is hoofdverdachte in een omvangrijke fraudezaak met bouwfacturen. Lees hier het achtergrondstuk: Een Harley op kosten van Albert Heijn Rechtbankstukken, e-mails en chatberichten bieden een blik op de mores in bouw en vastgoed, waar werk- en privézaken naadloos in elkaar over lijken te lopen.