Sport

Radamel Falcao bekent belastingfraude van meer dan 5 miljoen euro

Falcao betaalde de Spaanse autoriteiten in juli al 8,2 miljoen en krijgt daarom 1,3 miljoen terug. De Colombiaanse aanvaller Radamel Falcao gaat belastingfraude in Spanje toegeven en een boete van 6,9 miljoen euro betalen aan de Spaanse fiscus. Falcao, die tussen 2011 en 2013 voor Atl├ętico Madrid voetbalde, zou een opbrengst van ongeveer 5,6 miljoen aan portretrechten hebben verzwegen. De aanvaller, tegenwoordig actief voor AS Monaco, zou de volledige schuld op zich nemen, bevestigde een bron rond zijn juridische team in de Spaanse krant El Mundo. De Spaanse justitie heeft tal van voetballers in het vizier, die rommelen met hun inkomsten uit portretrechten. Barcelona-ster Lionel Messi werd eerder ook al schuldig bevonden.