Sport

LIVE: Stoffel Vandoorne met knappe zesde tijd naar Q3 in Singapore

Verstappen was vanmiddag op het stratencircuit Marina Bay ook al de snelste in de derde vrije oefenritten. Stoffel Vandoorne staat na Q2 in de kwalificaties voor de Grote Prijs van Singapore met de zesde tijd genoteerd. De Nederlander Max Verstappen ging het snelst rond in Q2 in Singapore. Daniel Ricciardo (Red Bull), vrijdag de beste in de eerste en de tweede vrije training, moest tevreden zijn met een zesde stek (1:42.517). De Nederlander bleef in 1:41.829 de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) (1:41.901) en de Britse WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) (1:41.971) voor. Fernando Alonso werd vierde in 1:42.383, Vandoorne vijfde in 1:42.439. Ploegmaat Fernando Alonso klokte de negende tijd. De twee McLarens reden een uiterst knappe derde oefenrit. Onze landgenoot haalde dus probleemloos Q3, waar de snelste tien rijders aan mogen deelnemen.