Sport

Heerenveen wint van Excelsior

Ryan Koolwijk bracht Excelsior na ruim een kwartier nog wel op voorspong. Excelsior voelt zich dit seizoen nog niet erg thuis op het eigen Woudestein – officieel tegenwoordig het Van Donge & De Roo Stadion. Excelsior toonde weinig ontzag en kreeg via Zakaria El Azzouzi de eerste kans. Het slotoffensief van Excelsior leverde niets op. De behendige aanvaller schoot daarna eerst nog op de paal voordat Rojas, al dan niet na een handsbal, op fraaie wijze voor 1-2 zorgde. Maar na de rust drukte de Friese formatie het kwaliteitsverschil alsnog in de stand uit dankzij Arber Zeneli en invaller Marco Rojas. Na de rust toonde Heerenveen wat meer motivatie en inspiratie. Beide clubs komen elkaar komende woensdag in Rotterdam opnieuw tegen in de KNVB-beker. Zeneli zorgde met een bekeken schot in de verre hoek voor de snelle gelijkmaker. Dankzij een rake knal van Koolwijk kwam de thuisploeg nadien alsnog op voorsprong. Excelsior bleef op vier punten staan. Reza schoot aan de andere kant nog op de lat. Maar hij schoot in het zijnet. Met elf punten klimt het nog ongeslagen Heerenveen voorlopig naar de derde plek. Heerenveen speelde met minder tempo, bezieling en concentratie dan vorige week tegen PSV (2-0). De Rotterdamse ploeg leed zaterdag tegen sc Heerenveen de derde opeenvolgende nederlaag: 1-2.