Tech

SBS-docu ‘De zaak Masmeijer’ is zeer deprimerende tv

Dat de ‘documentaire’ die Thijs Zeeman maakte, daarop zou uitdraaien was wel duidelijk na de voorbeschouwingen die de afgelopen week werden uitgezonden bij (misschien heb ik iets gemist) Pauw, RTL Boulevard, RTL Late Night en weer RTL Boulevard. Masmeijer heeft de vlucht naar voren gekozen. Hij zat acht maanden in voorarrest, de uitspraak in zijn proces wordt in oktober verwacht. Bij die laatste uitzending kwam Masmeijer niet opdagen omdat hij geen zin had in een confrontatie met Peter R. „Ik wil dat men het beeld terugkrijgt van Frank Masmeijer als een jongen die zijn best doet.” Gevolgd is trouwens een rekbaar begrip: het grootste deel van het materiaal is vorige herfst geschoten. Eerst de zaak zelf. En de hoeveelheid belastend materiaal is weinig hoopgevend voor de verdachte. In 2014 werd hij opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de smokkel van ruim 450 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. We zaten klaar met bier en chips voor de karaktermoord op Frank Masmeijer, de ex-televisiepresentator die wordt verdacht van cocaïnesmokkel. Na zijn NCRV-loopbaan had Masmeijer een aantal horecazaken in België, met wisselend succes. Hij publiceerde deze week een boek en hij stemde ermee in een jaar lang gevolgd te worden door Zeeman. de Vries. Aanvankelijk zou het resultaat ’s avonds laat in twee delen worden uitgezonden, maar vorige week werd De Zaak Frank Masmeijer door SBS integraal verschoven naar prime time.