Tech

‘De Braboneger basht!’ kan veel grappiger

„Ik wil gewoon grappen maken”, reageerde hij. vreselijk. „Als je mij Steven noemt: ook prima.” Onder de vleugels van Dumpert/GeenStijl vestigde Brunswijk een reputatie als basher die niets moest hebben van politieke correctheid – hij is niet de enige. Eerst alleen op internet, waar hij volgens een YouTubekenner die ik af en toe raadpleeg ‘best geinig’ is. Tilburger Steven Brunswijk treedt al jaren op onder wat hem ooit eens grappend naar het hoofd werd geslingerd en wat hij nu als een geuzennaam beschouwt. Het zal wel hopeloos politiek correct van me zijn, maar ik vind de programmanaam De Braboneger basht! Daar werd hij ook aangesproken op zijn artiestennaam, die hij niet te veel aandacht wilde geven. Vorig jaar maakte hij voor de publieke omroep de reeks De Braboneger verkaast, nu is er dus een studioprogramma bij AVRO-TROS. Daar is hij zéér trots op, vertelde de aanstekelijk ambitieuze Brunswijk eerder bij Pauw.