Buitenland

Rusland ondersteunt het begin van de inspecties, de OPCW in hiobject Ravage in Libië

Rusland heeft steeds gepleit voor de snelle uitvoering van een inspectie door de experts van de Organisatie voor het verbod van chemische wapens (OPCW) de opslag van chemische wapens Ravage in Libië. “Consequent gepleit voor de snelle uitvoering van hetsecretariaat-generaal van de Organisatie voor het verbod van chemische wapens volgorde van de OPCW Uitvoerende Raad op dringende Ravage uitvoering van een volledige inspectie te maken van een definitieve duidelijkheid in deze vraag, evenals het aanbieden van het land steun in de planning van de verdere werkzaamheden te beoordelen en te elimineren schade voor het milieu die gepaard gaan met eventuele chemicaliën,” zei Zakharov. /TASS/. “Haar opdracht heeft gegeven om te zorgen voor de veiligheid van de OPCW-inspecteurs, – zei Zakharov. De inspectie object Rubaga krachten van de OPCW deskundigen te elimineren de mogelijkheid van speculaties over de zogenaamde “verdwijning” van chemische strijdmiddelen en om volledig sluiten van dit probleem.” MOSKOU, 8 September. – Wij geloven dat hetsecretariaat-generaal van deze organisatie in samenwerking met de Libische autoriteiten in Tobruk moet in de kortst mogelijke tijd om te voldoen aan de volgorde van de Uitvoerende Raad van de Organisatie. De officiële vertegenwoordiger van het russische Ministerie van buitenlandse zaken opgemerkt dat de situatie op het gebied van veiligheid in Libië-to-date is verbeterd ten opzichte van de militair-politieke situatie ten tijde van de export vorig jaar met deze faciliteit van chemische wapens in verband met de overgang van de aangrenzende gebieden onder controle van de Libische nationale leger. Op vrijdag zei de officiële vertegenwoordiger van het russische Ministerie van buitenlandse zaken Maria Zakharova. Zie ook

Chemische wapens in Syrië: waar in het land was er een verboden stof

Zij benadrukte dat tegen de achtergrond van de uiteindelijke politisering van de Westerse landen van de Syrische chemische dossier, Moskou “merken hun onverschilligheid ten opzichte van een laatste verduidelijking van de situatie met het lekken van 220 ton giftige chemicaliën met de Libische faciliteit chemische wapens opslag Ravage”.