Entertainment

Zinderende opening van de Zeister Muziekdagen

Het Cuarteto Casals tijdens een uitvoering van een ander strijkkwartet van Beethoven. Er zijn natuurlijk óók musici voor wie kamermuziek juist hun belangrijkste activiteit is. Zoals het Cuarteto Casals uit Barcelona, dat zijn uitstekende openingsconcert geheel aan Beethoven wijdde. Op andere locaties zijn er masterclasses en live filmmuziek en er wordt een muzikale stadswandeling door Zeist gegeven. De thuisbasis van de Zeister Muziekdagen is de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, aan de oprijlaan van Slot Zeist. Pavlovsky initieert hiermee een Zeister cyclus van alle Beethoven-kwartetten, die zullen worden uitgevoerd in de aanloop naar jubeljaar 2020, als het 250 jaar geleden is dat de componist in Bonn werd geboren. 2). Terugluisteren via radio4.nl. Het Cuarteto Casals speelde het allereerste én het allerlaatste kwartet dat Beethoven componeerde, aangevuld met een werk uit zijn ‘middenperiode’ (opus 59, nr. Cuarteto Casals, Beethoven-cyclus 1. De artistieke leiding ligt voor het negende jaar bij Alexander Pavlovsky, primarius van het Jerusalem Quartet, en hij wist een aantal grote namen te strikken. Komende weken volgen nog avondconcerten van onder meer het befaamde Artemis Kwartet, Pavlovsky zelf en de pianobroers Jussen. Klassiek
Opening Zeistermuziekdagen. Ze komen er gedurende het drukke seizoen nauwelijks aan toe, en tijdens festivals als Delft Chamber Music of Orlando in Kerkrade kunnen ze zich met collega’s een paar dagen in relatieve rust wijden aan kleinschalig repertoire. Inl.: zeistermuziekdagen.nl
●●●●●

Voor veel musici is kamermuziek een zomeravontuur. Donderdag herhalen ze die vroeg-midden-laat-formule met drie andere kwartetten. Festival t/m 26/8. De Zeister Muziekdagen, die zaterdag van start gingen, richten zich op zulke ensembles, met een centrale rol voor het strijkkwartet. Gehoord: 12/8, kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente Zeist. De witte zaal, met witte banken en een wit podium, zorgt voor een mooie, nogal plechtige entourage, waardoor de sfeer onder de Zeister kroonluchters verschilt van die bij andere festivals.
Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az