Sport

Van Avermaet ziet Dumoulin naderen in WorldTour-ranking

Tim Wellens (659 ptn), tweede in de BinckBank Tour en eveneens goed voor ritwinst, wipt van de 90ste naar de 47ste plaats.Quick-Step Floors voert de ploegenranking autoritair aan met 10.428 punten. Jasper Stuyven (30ste met 930 ptn) rukt twintig plaatsen op dankzij zijn derde plek in de BinckBank Tour en winst in de slotrit van die rittenkoers. BMC (9.353 ptn) springt over Team Sky (9.139 ptn) naar de tweede plaats. Lotto Soudal (3.617 ptn) klimt van de vijftiende naar de dertiende stek. De Ier Daniel Martin (2.040 ptn) is vijfde. Wereldkwampioen Peter Sagan klimt met 1.944 punten van de tiende naar de zesde plaats. Hij ziet BinckBank Tour-eindwinnaar Tom Dumoulin, die eerder dit seizoen ook de Giro won, naderen tot op 441 punten. De Pool Michal Kwiatkowski (2.171 ptn) en de Spanjaard Alejandro Valverde (2.105 ptn), die de voorbije week niet in actie kwamen, moeten een plaats inleveren en zijn terug te vinden op respectievelijk de derde en vierde plaats. Na zijn vierde plaats in de eindstand van de BinckBank Tour blijft Greg Van Avermaet stevig aan de leiding in het nieuwe WorldTour-klassement. De Slowaak won twee etappes in de BinckBank Tour en werd zevende in de eindstand.Philippe Gilbert (1.865 ptn) blijft de tweede Belg in de stand. De Nederlander, die van de vierde naar de tweede stek springt, heeft 2.515 punten achter zijn naam. De BMC-renner telt 2.956 punten.