Lifestyle

U bent man? Dan betaalt u meer voor uw koffie in dit eetcafé

Een veganistisch eetcafé in Melbourne heeft een ‘man tax’ in het leven geroepen. Op deze manier willen de uitbaters de aandacht vestigen op de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Mannen verdienen in Australië gemiddeld zo’n 15 à 19 procent meer dan vrouwen. De hogere prijzen staan een week per maand aangeduid op een krijtbord, maar zijn niet verplicht, zeggen de uitbaters. De maatregel veroorzaakte een storm op sociale media, maar Handsome Her, zoals de zaak heet, zegt met de actie een goed doel na te streven. Eén week per maand betalen mannen 18 procent meer voor hun koffie of lunch. Het is gewoon een mooie kans om iets goeds te doen.”Maar tot dusver zou nog niemand geweigerd hebben het hogere bedrag te betalen. “Als mensen zich er niet goed bij voelen om meer te betalen, gaan we hen niet buitenzetten.