Sport

Tom Dumoulin pakt eindzege BinckBank Tour

Tom Dumoulin heeft de BinckBank Tour gewonnen. LimburgCycling Limburg Cycling De (mooie) Top 10 van de @BinckBankTour met @tom_dumoulin op 1! #limburgcycling https://t.co/53TTk3KvHl 13 augustus 2017 @ 14:21 Van harte! De Sunwebrenner is daarmee de opvolger van Nikki Terpstra die vorig jaar de ronde won, die toen nog Eneco Tour heette. Dumoulin won het eindklassement van de Nederlands-Belgische ronde uiteindelijk met 17 seconden voorsprong op Tim Wellens en 46 seconden op Stuyven. In de afsluitende rit van Essen naar Geraardsbergen eindigde de Limburger als derde op een seconde van de Belg Stuyven die in de slotkilometers was ontsnapt. Dumoulin nam zaterdag de leiderstrui over van Lars Boom in een pittige Ardennen-etappe en zag die in de slotrit, waarin twee keer de Muur van Geraardsbergen moest worden beklommen, niet meer in gevaar komen.