Lifestyle

Tanden poetsen, doe je dat nu best voor of na het ontbijt?

Niet dus. Anders zit je immers met al die etensresten tussen je gebit. De zuren die er in bijvoorbeeld fruitsap aanwezig zijn, kunnen het tandglazuur broos maken, waardoor je het makkelijk kan beschadigen door meteen na het ontbijt te poetsen. Wie z’n tanden goed wil verzorgen, poetst meteen na het ontwaken. Maar is dat nu wel echt het geval? Vergeet trouwens niet dat je poetsbeurt ’s avonds voor het slapengaan het allerbelangrijkst is. Wie z’n poetsgewoontes echter niet wil aanpassen, wacht in de toekomst om die reden beter tot een half uur na het ontbijt om zijn tandenborstel boven te halen. ’s Nachts produceer je immers een pak minder speeksel, waardoor bacteriën vrij spel hebben om hun gang te gaan in je mond en je tanden te beschadigen. Je gaat er waarschijnlijk -zoals het overgrote deel van de bevolking- van uit dat het best is om je tanden ’s ochtends te poetsen na het ontbijt. Wie wacht tot na het ontbijt riskeert immers dat de zuren en zoetigheid die je naar binnen werkt tijdens het ontbijt het glazuur van de tanden aantasten.