Sport

STVV wint dankzij late goal Boli, Standard eindigt met negen

Boli zette Stayen in vuur en vlam met de winnende treffer in de extra tijd. STVV heeft dankzij een late goal van Boli zijn tweede thuiszege van het seizoen geboekt tegen Standard, dat met negen spelers eindigde. Al ging dat ten kosten van de kansen die uitbleven in de eerste helft. Een vrije trap werd snel genomen, maar het schot van de Braziliaan ging voorlangs. Beide ploegen legden veel intensiteit en ook fouten op de mat. STVV zette Standard in de beginfase meteen onder druk en hield Standard op de eigen helft. De wedstrijd ging ondertussen goed op en af, met vooral Standard dat op de counter loerde. Toch waren het de Rouches die de beste kans kregen via Edmilson toen ze even onder de druk uitkwamen. Beide ploegen kregen nog grote kansen om toch dat bevrijdende doelpunt te scoren, maar ze gingen onzorgvuldig om met het leer. STVV profiteerde in extremis nog van het overwicht. Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld terug met twee strijdende ploegen. Fai en Sa werden in de slotfase uitgesloten. Enkele minuten voor tijd kreeg Fai nog zijn tweede gele kaart van de avond en niet veel later kreeg Sa rood na een reactie met de arm.