Sport

Neymar scoort meteen bij debuut voor PSG, Meunier blijft op de bank

De Braziliaanse vedette Neymar debuteerde met een assist en een doelpunt. PSG kwam pas in de tweede helft op het scorebord na een bizarre owngoal van verdediger Jordan Ikoko, die debuteerde bij Guingamp. PSG heeft vanavond op de tweede speeldag in de Ligue 1 een vlotte 0-3 overwinning geboekt op het veld van Guingamp. Rode Duivel Thomas Meunier kwam niet van de bank bij de bezoekers, aanwinst Dani Alves nam zijn plaats in als rechtsback.Na twee speeldagen heeft PSG nog het maximum van zes punten. In de slotminuten liet Neymar zijn tweede van de avond nog liggen. Tien minuten voor tijd legde Cavani bij wijze van wederdienst de 0-3 panklaar voor Neymar, waardoor de “man van 222 miljoen euro” bij zijn debuut meteen scoorde. De Parijzenaars delen de leidersplaats met Lyon, landskampioen Monaco, Marseille en Saint-Étienne. Iets voorbij het uur stuurde Neymar zijn spitsbroeder Edinson Cavani de diepte in. De Uruguyaan werkte de 0-2 makkelijk in doel. Het jeugdproduct van PSG tikte de bal terug naar zijn doelman, maar zag het leer via de paal in eigen doel gaan.