Entertainment

Nederlandse rappers zijn de meesters tijdens Appelsap

Maar de nadruk lag op Nederlandse rap. Het Flevopark in Amsterdam-Oost trok deze zaterdag vanuit het hele land een groot (14.000 bezoekers) en divers hiphoppubliek, dat samenkwam om optredens te zien, te liggen op kussens, of te dansen op houten vlonders tussen de bomen. Bokoesam, met geblondeerde krullen, zong over meisjes en ‘bumble bees’. Er was Britse hiphop, van Dave en J-Hus, en er waren Amerikanen als Young M.A. In de korte set speelden ze onder meer publieksfavoriet ‘Splash’, waar ze in het refrein – ‘Ik laat het op je regenen’ – hun eigen draai gaven aan het begrip neerslag. Lil Wayne was één van de aanwezige Amerikaanse artiesten. Artiesten volgden elkaar snel op, de nummers waren kort. Foto Joel Frijhoff ●●●●●

Publiek met paraplu’s en rappers in regenjassen. En het aanbod is groot. Appelsap is weer een echt hiphopfestival

Fresku, uit Eindhoven, kreeg steun van de felle Mocromaniac, voor onder meer het nieuwe ‘Juice’, een frivole danshit in discostijl. Meisjes en vrouwen die in de gestage motregen dansen en ‘twerken’ (met achterwerk op en neer schudden), jongens in plastic poncho’s die tegen elkaar op springen en daarna een ‘high five’ geven. En door ging de revue, met het prille De Fellas uit Amsterdam: zes stijlvol geklede rappers die ondanks het weer hun zonnebril ophielden. De Nederlandse raprevue op het hoofdpodium liep gesmeerd. ‘Liefdesrapper’ Bokoesam, uit Amsterdam-Oost, had in bijna elk nummer een andere handlanger, zoals Idle en de altijd opruiende Ray Fuego, die het podium verliet middels een duik in het publiek. en Lil Wayne. Appelsap, dit jaar genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst, had een tijdje meer genres in de programmering opgenomen, maar presenteert zich inmiddels weer als een echt hiphopfestival. Festival
Appelsap. Gehoord: 12/8, Flevopark, Amsterdam. Hij klonk nogal zoet, maar de aanhang sprong wild mee. Het begon nat, maar hiphopfestival Appelsap werd dit jaar uiteindelijk toch een feestelijke editie.
Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az