Sport

Jordan Lukaku helpt Lazio aan Italiaanse Supercup

Het Italiaanse wonderkind Paulo Dybala maakte in de 85ste minuut de aansluitingstreffer en leek met een laat penaltydoelpunt verlengingen uit de brand te slepen. De Belgische linksachter zette zich door tot op de achterlijn, ontweek een glijdende tackle en behield het overzicht om het leer panklaar terug te leggen voor Murgia. Voor Lukaku, die het slotkwartier mocht volmaken bij Lazio, is het zijn eerste prijs in Italië.Lazio verloor vorig jaar de bekerfinale tegen Juventus met 2-0, maar omdat de ‘Oude Dame’ ook al landskampioen was, mochten de Romeinen zich als verliezend bekerfinalist opmaken voor hun zevende Supercoppa. In het Olympisch Stadion van Rome versloeg Lazio landskampioen én bekerhouder Juventus met 2-3. Dat was echter zonder invallers Jordan Lukaku en Alessandro Murgia gerekend. Jordan Lukaku eiste met een knappe actie en dito assist voor het winnende doelpunt een hoofdrol op. Lazio Roma heeft vanavond zijn naam voor de vierde keer in de clubgeschiedenis op de erelijst gezet van de Supercoppa, de Italiaanse Supercup. Lazio klom via Ciro Immobile op een dubbele voorsprong. In de 32ste minuut zette de Italiaanse spits een strafschop om, in de 54ste minuut kopte hij de 0-2 tegen de netten. De jonge Romein legde de 2-3 eindstand in de slotseconden vast.