Lifestyle

Je kan nu zelf aan Dirty Dancing doen bij de échte Kellerman’s

Het bevindt zich ook niet in de Catskill-bergen, zoals de film vermeldt, maar wel in de Blue Ridge Mountains van Virginia. Dirty Dancing moet zowat de meest geliefde dansfilm ter wereld zijn, en dat terwijl de prent dit jaar 30 kaarsjes uitblaast. Het resort waar Patrick samen met Jennifer dé lift uitvoerde, heet eigenlijk niet Kellerman’s, maar de Mountain Lake Lodge. Er vinden dan tours plaats langs alle filmplekjes, je kan danslessen volgen en aan het einde van het weekend krijg je er een heuse dansparty bovenop in Mary’s Barn (jawel, de schuur waar Baby voor het eerst de unieke dansstijl zag, met een meloen in haar armen).Er snel bij zijn is de boodschap, want de themaweekends zijn razend populair. Niet helemaal hetzelfde, maar daarom niet minder mooi.Vier weekends per jaar ondergaat het vakantieoord een hele metamorfose en wordt dan het ‘Kellerman’s Mountain House’. Goedkoop is het ook niet – prijzen beginnen aan 289 dollar per persoon voor de twee dagen – maar je moet er natuurlijk iets voor over hebben om in Patricks voetsporen te treden. Dat moet gevierd worden, denken wij dan. Dan kan je ze zelf eens gaan uittesten op het échte Kellerman’s-resort. Tijdens die dagen, steeds in de zomer, staat alles in het teken van Dirty Dancing. Fan van de dansmoves van Patrick Swayze?