Sport

Genk boekt eerste driepunter na doelpuntenfestival op de Bosuil (3-5)

Trossard verdubbelde de voorsprong op het kwartier. Racing Genk had blijkbaar twee wedstrijden nodig om helemaal op toerental te komen. Hij rolde de flank op en vond dan Samatta aan de tweede paal. Vier keer raak getroffen in amper één speelhelft. Subiele touch van de Tanzaniaan en Genk op voorsprong. Al maakten de Limburgers het in de slotfase zelf nog even spannend. Joakim Maehle opende debatten met een geweldige run die begon op zijn eigen speelhelft. Antwerp liep zo tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. Hij kopte een prima voorzet van Buffel – met links nota bene – binnen aan de tweede paal. Alweer waren de backs van Antwerp, Corryn en Duplus nergens te bespeuren. Wat een offensieve machine op de Bosuil. Antwerp was verdedigend een ramp – de roep om Jelle Van Damme zal de komende dagen enkel maar toenemen – Corryn werd langs alle kanten voorbijgelopen en Trossard dolde met Duplus alsof hij in zijn achtertuin stond te spelen. Racing Genk heeft na een doelpuntenfestival op de Bosuil zijn eerste zege van het seizoen beet. De ene goal nog strakker afgemaakt dan de andere.