Sport

Droomstart voor Lukaku: nu ook twee goals bij debuut op Old Trafford

Een droomstart. Daarvoor hebben ze 85 miljoen euro betaald. Hij smeekte: “Geef me asjeblieft mijn bal terug. Wij zijn arm thuis, maar dankzij het voetbal zal ik later veel geld verdienen voor mijn moeder.” Hij heeft het voor mekaar gekregen. Zijn zelfvertrouwen, op het Amerikaanse af, maakt hem niet altijd even sympathiek, maar sinds zijn jeugd is hij een man op missie. Een doelpunt bij zijn officeel debuut voor Manchester United tegen Real Madrid, een dubbel bij zijn entree op Old Trafford tegen West Ham. ‘Als je in jezelf gelooft, dan is alles mogelijk’, is het levensmotto van Lukaku. Spreekt vloeiend zeven talen. In Ruisbroek herinneren ze zich nog altijd hoe één van zijn leerkrachten in het eerste leerjaar zijn bal afpakte, omdat hij constant aan het pingelen was. Hij doet er alles aan. De Engelse topclub rolde op 10 juli letterlijk de rode loper uit voor Romelu Lukaku en hij wandelde met veel flair binnen. Hij maakt zijn dromen waar. Het leven lacht Lukaku toe. 24 jaar. 187 wedstrijden gespeeld in de Premier League, 87 goals gemaakt. Met minder dan de wereldtop neemt hij geen straks vrede. Hoopt straks zijn eerste grote prijs te winnen als voetballer. Moeder Adolphine ooit daarover: “Romelu begon te huilen. Verdient meer dan goed zijn boterham. Zijn volledige leven staat in het teken van het voetbal. Een voorbeeldprof voor velen van zijn trainers.