Sport

Dovizioso klopt WK-leider Marquez in Oostenrijk

De Spanjaard Daniel Pedrosa (Honda) vervolledigde het podium. MotoGP
De Italiaan Andrea Dovizioso (Ducati) heeft de Grote Prijs van Oostenrijk in de MotoGP op zijn naam geschreven. In de tussenstand van het wereldkampioenschap leidt Marquez met 174 punten voor Dovizioso (158 ptn) en de Italiaan Maverick Vinales (Yamaha/150 ptn), vandaag zesde.De Italiaan Valentino Rossi (Yamaha) moest vrede nemen met de zevende plaats en is vierde in de WK-tussenstand met 141 punten.Op 27 augustus staat met de GP van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone de twaalfde WK-race op het programma. Hij pakte zo zijn derde zege van het seizoen, de vijfde uit zijn carrière. Op het circuit in Spielberg haalde hij het in deze elfde WK-manche voor de Spaanse WK-leider Marc Marquez (Honda).