Lifestyle

Dit zijn de 13 duurste landen om een pintje te kopen

Ze doen het echter nog een stuk beter dan Zwitserland en Noorwegen, die respectievelijk de derde en tweede plaats in de lijst hebben. Wisselkantoor Travelex rekende uit in welke landen het meeste vragen voor een glas bier. Frankrijk: 5 euro7. Nederland: 4 euro11. Australië: 4,6 euro8. Finland: 5,8 euro5. Denemarken: 6 euro4. Noorwegen: 8,3 euro1. Het Verenigd Koninkrijk: 3,8 euro12. En dat is niet overal even goedkoop. Het beste bier vind je natuurlijk gewoon in eigen land, maar op vakantie moeten we het vaak doen met buitenlands bier. Onder meer bij de Britten en de Nederlanders kost een pintje serieus wat: gemiddeld 3,8 euro. Ierland: 5 euro 6. Verenigde Arabische Emiraten: 9,6 euro Canada: 4,1 euro9. Zwitserland: 6,4 euro2. Italië: 4 euro10. Op deze bestemmingen moet je voor een frisse pint diep in de portefeuille tasten. Zweden: 6,2 euro3. De hoofdprijs is weggelegd voor de Verenigde Arabische Emiraten. Wij Belgen staan niet in die lijst (hoera!), maar onze buren wel. Resultaat: bijna tien euro voor een pint, als je er al eentje kan vinden.13. Aangezien alcohol er aan strikte banden wordt gelegd, mag je enkel bier schenken met een speciale vergunning.